İstanbul,Türkiye
+90 534 706 62 71
hasannair@gmail.com

SAP EWM Standart Mal Giriş Süreci- Ambalajlama-Mal Girişi-Depolama-Kontrol Partisi Onay

EWM - Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmeti - EWM Eğitim Videoları - EWM Depo Analizi - EWM Standart Süreç Uygulamaları

SAP EWM Standart Mal Giriş Süreci- Ambalajlama-Mal Girişi-Depolama-Kontrol Partisi Onay

Merhaba ,

bu yazımızda sizlere EWM de standart mal girişi sürecini anlatıyoruz. EWM sisteminde tüm giriş ve çıkış işlemleri teslimat bazında yapılmaktadır. Teslimatınız yok ise EWM de giriş veya çıkış yapamazsınız. Yarattığınız teslimat başka bir belge ilişkilide olabilir. Veya Migo ‘dan yarattığınız bir teslimat ta olabilir. Belge ilişkisi olması demek örneğin satın alma siparişine istinaden yaratılmış bir alınan teslimat veya iade siparişi için giriş işlemini yapacağınız bir alınan teslimat olabilir. Yine aynı şekilde üretimden giriş yapacağınız bir taşıma biriminede (palet,kutu vb. ) sistem bir teslimat yaratacaktır.

Teslimat olmadan EWM de kuş uçmaz 🙂

Teslimat EWM sistemine dağıtıldıktan sonra süreç olarak farklı yollar izleyebilirsiniz. Genel olarak işlemler , ambalajlama , mal girişi , depolama , kalite kontrol onayı şeklinde yapılıyor. Fakat projenizde ki sürece göre bu adımların öncelik sırasını değiştirebilirsiz.

Video ve dokümanını hazırladığımız sürecimizde alınan teslimat EWM sistemine dağıtılır. Sırasıyla ambalajlama işlemi yapılır. Ambalajlama işlemi standart el terminali ile yapılacaktır. Bu şekilde depo da ki çalışanımıza ambalajlama işlemi yaptırarak,işlem yaptığı palete tasarladığımız taşıma birimi etiketini yapıştırarak girişi yapılacak stok için bir nevi bir kimlik kazandırmış olacağız. Giriş işleminde stoğumuzu takip ettiğimiz taşıma birimi seviyesinde etiket basılmalı yani ambalajlama işlemi tamamlanmalıdır.

Standart el terminali ekranı ile aynı anda ambalajlama + mal girişi + depo görevi yaratma + onaylama işlemleri yapılabilir. Sürecinize göre bu ekranların işlevselliğini değiştirebilirsiniz.

Ambalajlama işlemi yapıldıktan sonra monitör ekranından veya /SCWM/PRDI ekranından ilgili alınan teslimat görüntülenerek mal girişi butonuna basılıp mal girişi EWM ve ERP sisteminde tamamlanır. Yine örneğimizde ki senaryoda EWM & QM entegrasyonu olduğu için sistem mal girişi yapıldıktan sonra belirlenen kurallara göre bir kontrol partisi yaratacaktır.

EWM & QM Entegrasyonu hatalı yapıldığında çok can sıkabilir dikkat 🙂

Mal girişi işleminden sonra yine sürecinize göre sistemi uyarlayabilirsiz. Kalite kontrol onayı hangi seviyede yapılıyor ise buna göre kurallar kontroller yapabilirsiniz. Örneğimizde taşıma birimleri adresine yerleştirildikten sonra kontrol partisine onay verilmekte. Kontrol partisi onay işlemi QM in standart işlem kodu QA32 ile yapılmaktadır. Burada onay veya red verilen kontrol partisine ait işlem EWM tarafında otomatik olarak işlenmektedir. EWM in 1610 , 1709 gibi versiyonlarında yaşanan senkronizasyon hataları 1809 ve yeni yayınlanan 1909 da büyük ölçüde giderildi.

Kontrol partisine onay verildiğinde ERP ve EWM sisteminde ilgili mal hareketi gerçekleşir.

Kontrol partisi onayından sonra veya önce ambalajlanması yapılan taşıma birimleri yine standart el terminali ekranı /SCWM/RFUI den adresine ad-hoc işlemi ile transfer edilebilir.

Ad-Hoc ekranında sistem malzemeye depolama stratejisine uygun adres önerebilir veya kullanıcı istediği adrese taşıma birimini transfer edebilir. Ekranda hedef adres kısmında enter yaparsanız sistem kendisi adres arayacaktır. 🙂

Tüm bu işlemlerin ardından ewm de temel seviyede mal girişi nasıl yapılır görmüş oluyoruz.

Aşağıda ki doküman ve videoda gerekli detayları inceleyebilir kendi sistemlerinizde deneyebilirsiniz.

İndirmek için tıklayın.

Hasan Nair – EWM Danışmanı

Tags: , , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir