EWM Standart Besleme Süreci – Planlanan İkmal- EWM Replenishment Process
Merhaba,
bu yazımızda EWM ‘de standart besleme sürecini anlatıyoruz.
Besleme sürecini ikmal denetimi aktifleştirilen depo tiplerinde uygulayabilirsiniz. Temel olarak ikiye ayrılan bu uyarlamada plananlanan yada otomatik ikmal şeklinde uyarlama yapabilirsiniz.
Planlanan besleme sürecinde EWM in standart işlem kodu /SCWM/REPL ile depo numarası , malzeme gibi parametrelerle programı çalıştırıp sistemin belirlediği ihtiyaç miktarına göre otomatik emir oluşturabilirsiniz. Bu programa job kurularak otomatik çalışması sağlanabilir.
Besleme miktarının hesaplanabilmesi için mutlaka /SCWM/BINMAT tablosunda ilgili malzeme için azami asgari miktar tanımlaması yapmalısınız.
Otomatik besleme de ise yine /SCWM/BINMAT tablosunda ki azami ve asgari miktar hesaplanarak emir oluşturup oluşturmama kontrolleri yapılır. /SCWM/BINMAT tablosuna tanımlı olan malzemeye ait adresten stok transfer ettiğiniz de eğer miktar asgarinin altına düşerse standart el terminali aracılığıyla belirlenen miktara göre otomatik olarak bir depo görevini sistem yaratacaktır. Projelerde iki şekilde de süreç uygulanabilir.
Önemli not , sistem otomatik emir oluşturduğu için mutlaka ilgili depo prosesi için yapmanız gereken özel bir depodan çıkarma stratejiniz var ise örneğin besleme yapılacak stokların FIFO ya göre veya farklı bir algoritmaya göre oluşmasını istiyorsanız depodan çıkarma stratejilerini doğru tanımlamanız gerekiyor. Aksi halde sistem stok belirleyemeyeceği için emir oluşturmayacaktır.
www.ewmsupport.com
Yine besleme yapacağınız ürüne ait miktar olarak bir kuralınız var ise öncelikle /SCWM/BINMAT anaverisinde ki azami , asgari miktarları doğru tanımlayıp her zaman tam palet kadar besleme emri oluşsun istiyorsanız yine bu kriterleri de uyarlamanıza eklemeniz gerekiyor. Aksi halde sistem tam paletlerinizi parçalayabilir ki çok istenen bir durum değil 🙂
Miktar konusundan devam edecek olursak ürünün /N/SCWM/MAT1 anaverisinde ilgili depo tipi için spesifik kontrolleride buradan ekleyebilirsiniz. Örneğin tam palet katı kadar değilde her zaman kutu katı kadar besleme emri oluşsun istiyorsanız hem anaverinizi hemde uyarlamanızı bu şekilde yapmanız gerekiyor.
Besleme süreci temel olarak EWM de bu şekilde çalışıyor.
Aşağıda ki linke tıklayarak SAP Enable Now ile oluşturulmuş dokümanı indirebilirsiniz.