İstanbul,Türkiye
+90 534 706 62 71
hasannair@gmail.com

EWM Standart Sayım Süreci – Fiziksel Envanter-EWM Physical Inventory

EWM - Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmeti - EWM Eğitim Videoları - EWM Depo Analizi - EWM Standart Süreç Uygulamaları

EWM Standart Sayım Süreci – Fiziksel Envanter-EWM Physical Inventory

Merhaba,

bu yazımızda EWM de standart sayım süreci ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Sayım konusu depolarda genel de zorlanılan ve geliştirme ile çözüm sunulan süreçlerden bir tanesidir EWM de kendi sayım süreci ile bu sorunu standart yapı ile çözmeye çalışmış.

El terminali ve programların genel işlevine bakacak olursak müşteri ihtiyacını büyük ölçüde karşılamaktadır.

EWM de sayım, fiziksel envanter menüsü altında ki işlem kodları ile yönetilmektedir.

Fiziksel envanter yapılacağı zaman aslında en önemli kısım fiziksel envanterin yöntemidir. Standart olarak EWM de 6 ana yöntem vardır. Eğitim videomuz ve dokümanımızda bu yöntemlerden “AS – Yıllık fiziksel envanter (ürüne özgü ) ” anlatıyoruz.

Burada ki önemli kısım aslında sizin nasıl sayım yapacağınıza dair de kuralları belirliyor. Örneğin, deponuzda kör sayım yaptırmak istiyorsanız, yani terminal kullanıcısı ne okutursa (taşıma birimi,parti,malzeme) okuttuğu malzeme,miktar,paleti kabul edecekseniz adres bazlı sayım yapmanız gerekiyor. Yani seçim ekranından “AL Yıllık fiziksel envanter (depo adresine özgü)” seçerek envanter belgesini oluşturmalısınız.

Yada sistemde ki taşıma birimleri bazında sayım yapmak istiyorsanız fiziksel envanterinizi AS Yıllık fiziksel envanter (ürüne özgü) olarak seçip belgeyi yaratmanız gerekiyor. Burada kullanıcı sistemde bulunan taşıma birimlerini görerek okuttuğu taşıma birimine ait malzemeyi okutup sayım miktarını yazarak işlemi tamamlamış olur. İki yöntemle de EWM de deponuzu sayabilirsiniz.

Diğer önemli konu ise ERP de atılacak fark kaydıdır. Eğer ERP de yaptığınız sayıma ait fark kaydı oluşturmak istiyorsanız /SCWM/DIFF_ANALYZER işlem kodu ile bu farkları görüp fark kaydınızı da atabilirsiniz. Yada bu işlemi yapmayarak EWM de sadece düzeltmelerinizi yapabilirsiniz. Fakat ERP ve EWM sisteminde ki stoklarınızın eşit olmaması durumunda özellikle mal çıkışı yapılan teslimatlarda stok ile ilgili hatalar alabilirsiniz. Bu tür hataları önlemenin en doğru yolu ERP ve EWM sisteminizde ki farkları takip edip fark oluşumuna sebep olan eksik belgeleri veya hatalı işlemleri düzeltip stoğunuzu eşit seviyede tutmaktır. Bu konu ile de ilgili dikkat edilmesi gereken konuları başka bir yazıda paylaşacağım.

Eğitim Dokümanı İçin Tıklayınız!

Eğitim Videosu

İyi Çalışmalar

Tags: , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir