İstanbul,Türkiye
+90 534 706 62 71
hasannair@gmail.com

EWM Çapraz Sevkiyat Süreci – Opportunistic Cross Docking

EWM - Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmeti - EWM Eğitim Videoları - EWM Depo Analizi - EWM Standart Süreç Uygulamaları

EWM Çapraz Sevkiyat Süreci – Opportunistic Cross Docking

cross docking

Merhaba,

bu yazımızda EWM standart süreçlerinden opportunistic cross docking sürecinden bahsediyoruz. Cross docking – çapraz sevkiyat lojistik süreçlerde ortaya çıkan maliyetlerde ve zamanlarda hayati önem taşıyan tasarruflar sağlayabilen bir tedarik zinciri anlayışıdır. Ürünlerin depolama yapmadan mal kabul alanlarından direkt sevk edilebilir olması bir çok konu açısından depolara avantaj sağlamaktadır. EWM modülü bu ihtiyacı standart olarak karşılayabilmektedir.

Normal şartlarda EWM de ilgili alınan teslimatın depolama durumu tamamlanmadan, çekme işlemi için depo görevi yaratılmasına sistem belge ilişkisinden dolayı izin vermemektedir. Fakat cross docking süreci ile malzeme ve uygulayacağınız stratejiye göre sistem mal kabul alanı olarak tanımlanan depo adresinden çekme için depo görevi yaratabilmektedir.

Bu süreç özellikle hızlı tüketim ürünlerinin depolarında sıkça kullanılmakta ve projelerde uygulanmaktadır. Örnek vermek gerekirse , ana dağıtım deponuza satın alma siparişi açarak yumurta sipariş ettiniz. Siparişiniz onaylandı, tedarikçi tarafından sevk edildi ve deponuza geldi. İlgili sipariş için alınan teslimatınızı oluşturdunuz ve paletleme, elleçleme, etiketleme vb. işlemlerinizi yaparak mal girişini tamamladınız. Mal girişi tamamlandıktan sonra normal şartlarda bu ürünlerin depoda adreslenmesi varsa toplama için oluşturulmuş alanlar, bu alanlara ürünlerin transferi gibi işlemler yaparak depolama tamamlanmalıdır. Cross docking sürecini uyguladığınızda depolama adımını yapmanıza gerek yok. Bu şekilde özellikle hassas ürünlerin depolama işleminde hasar görmesi, depolama ve tekrar toplama işlemi için zaman kaybına sebep olması yönetim açısında pek işlevsel değildir. Depoda bildiğiniz üzere zaman çok önemlidir. Cross docking ile hem zamandan tasarruf edilip hemde ürünün depolama sırasında hasar görmesi engellenecektir.Bir başka örnekte ana dağıtım deponuzdan cross dock depolarınıza sevkiyat yaptığınızda ürünler mikro dağıtım araçlarına dağıtılacaksa bu depolarda cross docking süreci uygulayarak sürecin hızlanmasını sağlayabilirsiniz.

Uygulama için gerekli uyarlamalar yapıldıktan sonra ürün eğer çapraz sevkiyata uygun bir ürün olarak belirlendi ise mal girişi sonrası herhangi bir gönderilen teslimatta aynı ürün ve parti bilgisi var ise depo görevi yaratıldığında sistem giriş alanındaki stoklarıda dikkate alarak depo görevi yaratmanıza imkan sağlayacaktır.

Opportunistic Cross Docking – Çapraz Sevkiyat Sürecinin Başlıca Faydaları

  • Ürünlerin depolama adımını azaltır.
  • Potansiyel olarak oluşacak olası hatalar ve iş gücü gereksinimini ortadan kaldırır.
  • Depolama alanı gereksinimlerini ve stok tutma maliyetlerini azaltır.
  • Nakliye planlaması ile cross dock süreci uygulandığında nakliye maliyetlerini azaltır.

Aşağıdaki videodan süreci izleyebilirsiniz.

Opportunistic cross docking sürecinin temel işleyişi bu şekildedir.

Sizde projelerinizde süreçlerinizi doğru kurgulamak ve cross docking yapmak için iletişime geçebilirsiniz 🙂

İletişim : Hasannair@gmail.com
Tel : 0534 706 62 71

Saygılarımla.
Hasan Nair
EWM Support

Tags: , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir