İstanbul,Türkiye
+90 534 706 62 71
hasannair@gmail.com

EWM S4 HANA Canlı Geçişi Öncesi Yapılması ve Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir ?

EWM - Genişletilmiş Depo Yönetimi Danışmanlık Hizmeti - EWM Eğitim Videoları - EWM Depo Analizi - EWM Standart Süreç Uygulamaları

EWM S4 HANA Canlı Geçişi Öncesi Yapılması ve Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir ?

Merhaba,

Her yeni yılın ilk haftasında olduğu gibi 2020 yılının ilk haftası da birçok canlı geçiş projelerine tanıklık ediyor. Tüm danışman ve proje ekiplerine başarılı canlı geçişler diliyorum.

Canlı geçişlerde özellikle projede EWM var ise canlı geçiş öncesi mutlaka ama mutlaka yapılması ve kontrol edilmesi gereken birçok ana veri vb. durum var. Bunları bu yazıda sizlerle paylaşıp EWM SUPPORT olarak EWM canlı geçişlerinde yaşadığınız her türlü soruna destek olmaya hazırız.

Ana Veriler

EWM de ki sürecinize bağlı olarak başlıca ADRES ana verisi , MAT1 ana verisi ,PACKSPEC ana verisi , BINMAT ana verisi varsa bakımlı tabloların kontrolü , kullanıcı ana verisi , standart koşul tabloları , yazıcılar , el terminali kullanıcı & kaynak eşleştirmesi gibi ana verilerin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor.

Teknik Konular

EWM denilince depo da ki fiziksel her şeyi düşünmek gerekiyor. Canlı geçiş öncesi depodaki internet alt yapısı , el terminali sayısı , el terminali browser (bazı cihazlarda endüstriyel browser oluyor. Yoksa wavelink browser en çok kullanılanı ) , etiket yazıcıların konumu , etiket&ribon tedariğinin yapılmış olması , sistemde tanımlanmış adreslerin barkodların depoda ilgili raflara yapıştırılmış olması , sistemde tanımlı kapı , ambalajlama istasyonu , çıkış adresleri gibi alanların hazırlanmış olması gibi konuları canlı öncesi mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor.

Başlanğıç Stoklarının Atılması

Bu kısma en can alıcı nokta diyebiliriz. Çünkü stokların yanlış atılması demek, birçok sorunu beraberinde getirip başınıza dert olması demektir. Bu yüzden kullanıcıdan gelen sayım listelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Listedeki adresler sistemde var mı ? Tekrar eden satır var mı ? Listedeki malzemeler sistemde yaratılmış mı ? Listedeki taşıma birimi numara alanları , ambalaj malzemeleri sistemde var mı ? Malzemelere ait partiler yaratılmış mı ? Standart programı kullanıyorsanız (SCWM/ISU) .csv formatınız programa uygun mu ? gibi kontrolleri yapıp sayım listelerinizi sisteme parça parça atmanızı öneririm. Ayrıca yapabiliyorsanız gelen sayım listeleri ile depo da gezip listedeki adres, malzeme, palet, kutu vb. bilgileri fiziksel olarak bir kaç satırı kontrol etmenizde de fayda var.

ÖNEMLİ NOT
Başlangıç stokları devreden yılın son gününe atıldığı için tarih kısmına dikkat etmelisiniz. Eğer /SCWM/ISU programını kullanıyor ve farklı bir tarihte stok atıyorsanız bu program, yüklediğiniz stoğu günün tarihine atacaktır. Örneğin stokların 31.12.2019 tarihine atılması gerekiyor ve /SCWM/ISU 1 ocak ta çalıştırıyorsunuz. Bu durumda /SCWM/ISU stoklarınızı 01.01.2020 tarihine atacaktır. Bu konu ile ilgili destek için iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca yine stoklarınızı attınız ve ERP tarafında yüklediğiniz listeden fazla stok girişi varsa bununla ilgili de yapılması gereken bazı işlemler var. Bunlarla alakalı da yaşadığınız sorunlarla beraber iletişime geçebilirsiniz.

Numara Aralıkları
Yine basit gibi görünse de kullanıcılarınıza mahcup olacağınız gözden kaçmış bir detay olabilen numara aralıkları mutlaka canlı sistemde önceden hazırlanmış olmalıdır. Özellikle ilk teslimatınızda her türlü depo içi işlemi yapıp en son mal çıkışında numara aralığı olmayışından sistem dump alırsa pek hoş olmuyor. ( Yaşanmışlık var 😀 )

Tüm bunları yaptınız , kontroller tamam. Stoklar atıldı ve ilk teslimatı toplayıp mal çıkışı yapabilecek durumdasınız. O zaman kullanıcılarla beraber sizlere kolaylıklar diliyorum. 🙂

Kullanıcılar öğrenene kadar malzeme toplamaya devam. 🙂

Saygılarımla

Hasan Nair

Tags: , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir